Van egy Weboldal, ahol egy feladathoz vagy problémához tudunk gyorsan szakembereket találni vagy éppen extra bevételre szert tenni, ha speciel szakemberként regisztrálunk. Nem munkaközvetítő ez, bár egy kicsit hasonló, hanem feladatok vannak, amik elvégzéséért jár pénz. Egyes feladatok egyszeriek, amiért lehet mondjuk 10.000 Ft-ot keresni, de vannak rendszeres feladatok is. pl. gyerekvigyázás.  Van itt minden, de sok szokott lenni a lakástakarítás, valamilyen szerelés. Láttam már olyan feladatot, ahol csak valamit el kellett hozni a gyógyszertárból. Lehet feliratkozni azzal, hogy létrehozunk egy feladatot, amire aztán ajánlatot tehetnek mások, és mi kiválaszthatjuk a megfelelő munkást, aki a legjobbnak ígérkezik.

Vagy regisztrálhatunk szakemberként, ahol aztán megtalálhatnak a potenciális ügyfelek.

Vagy jelentkezünk egy feladatra, ahol az ajánlatunkba részletesen leírjuk az eddigi tapasztalatunkat, hogy miért érdemes minket választani a kiírónak.

Van futárszolgálat, takarítás, Webes feladatok, gyerekfelügyelet, fordítás, lehet jelentkezni idegenvezetőnek és animátornak. Bár az utóbbi kettő ebben a koronavírusos időszakban nem menő üzlet, de jó hogy otthoni, számítógépes feladatok is vannak, amit ilyenkor is könnyen el lehet végezni anélkül, hogy emberek közé mennénk. 16 kategóriában lehet feladatot létrehozni, kb. 200 alkategóriában

Például az is egy feladat, hogy én ezt a cikket írom, és a Weblap hírét igyekszem eljuttatni nagyobb tömegekhez. Ezért akkor kapok pénzt, ha az Origon is megjelenik.

A honlapon ellenőrzött szakemberek vannak, ellenőrzött lehet az e-mail cím, személyi okmány alapján stb.

Így néz ki a felület:

A szakembereket értékelni is kell a feladat után, így tudhatjuk, hogy akivel elvégeztetjük az adott feladatot, mennyire volt jó egy adott másik feladat elvégzésében. Ez növeli a biztonságát annak, hogy jól végezzék el feladatunkat. De ugyanígy értékeljük a feladat kiíróját is. Ezeket kínálja nekünk a  Qjob.hu a feladatok online piactere.

Eddig főleg, csak budapesti munkák voltak feltöltve, de a mostani cikkemmel szeretném elérni, hogy vidékiek is legyenek. Nekem főleg a Békés-megyei és szegedi hirdetések jönnének jól.

Az is jó, hogy ezen a felületen, bármilyen egyedi feladatra kereshetünk embert, én kerestem már szakembert kutya nevelésének segítésére, mert a kutyánk csipkedte a hozzánk érkező embereket, üvöltve ugatta a szomszédot, agresszív volt más kutyákkal és sok baj volt vele. örökbe fogadott kutya volt, és mint kiderült biztosan verték, vagy előző gazdája, vagy mások a kóborlása közben. Nagy élmény volt a közös munka. Megtanította a szakember, hogy hogyan bánjunk a kutyával, és milyen cseleket vethetünk be, hogy javuljon a mentális állapota.